Latest Mehndi Designs Collections
Beautiful Arabic Designs, Indian Bridal Mehndi Designs
New Fashion Maruthani, Mehandi Designs Collection
All Latest Mehndi or Maruthani or Mehndi or
Henna for Hand and Feet Designs
Preparation of Mehndi:
Beautiful Arabic Designs, Indian Bridal Mehndi Designs
New Fashion Maruthani, Mehandi Designs Collection
All Latest Mehndi or Maruthani or Mehndi or
Henna for Hand and Feet Designs
Preparation of Mehndi:
To prepare Mehndi, the leaves are dried and ground into a fine powder. This powder is then mixed with a variety of oils and tea (Boil black tea (2 bags) for at least 15 minutes - this will be added to the henna powder) or water.(Use bottled or distilled water if possible, otherwise tap water contains chlorine).
Hand Mehndi and Feet Mehndi Designs Image
After 15 minutes add two teaspoons of instant coffee - let stand for 5 minutes then mix. Now you will mix your henna powder with your tea / coffee water.
Use 1/2 teaspoon of fresh lemon juice per 1 tablespoon of henna powder when mixing. Mix the henna powder to a consistency of toothpaste, just thick enough so it will not run but not so thick as to not penetrate your skin. Only mix what you think you will need.
This forms a thick paste which is then filled into a cone and used to apply on the hands or feet. The paste is a dark green, from the color of the leaves. The paste dries after an hour and forms a hard crust. To keep the crust on, another paste of lemon and sugar is added. This helps the Mehndi to stick ot the hand and stay on a longer time. The longer the Mehndi stays on, the darker the color. Colors for Mehndi can vary from a deep brown to a light orange. They slowly fade away. Mehndi can last from 5-10 days.
Henna stains the top layer of your skin so it is important to prepare the skin properly. You should wash application area well with soap and warm water and dry thoroughly. Try to keep your hands as warm as possible.
Beautiful Indian Mehndi Designs / Lovely Maruthani photos
மருதாணி கலவை செய்முறை:
மருதாணி பவுடர், யூக்கலிப்டஸ் ஆயில், எலுமிட்சை சாறு, சக்கரை சாறு, போதுமான தண்ணீர்.
மருதாணி பவுடரை மஸ்லின் துணி அல்லது துப்பட்டா துணியால் இரண்டு அல்லது மூன்று முறை நன்கு சலித்தால் நல்ல மெருதுவான மருதாணி பவுடர் கிடைக்கும். ஒரு கப்பில் மருதாணி பவுடருடன் மேற்சொன்னவற்றை கலந்து, ஒரு பக்கமாகவே அடித்து கலக்கவும். இதுபோல் அடிக்கடி செய்யவும். இந்த மருதாணி கலவையை அரை அல்லது ஒரு மணி நேரம் ஊறவைக்கவும். பின்பு கோனில் இதை திணித்து கூர்மையான முனையை சிறிதாக கட செய்து மருதாணி போட ஆரம்பிக்கவும்.
மருதாணி நல்ல கலர் பிடிக்க மருதாணி ஆயில் மற்றும் கிராம்பு தைலம் போன்றவை உடலுக்கு சூடு சூடு கொடுக்க கூடியவை. அதனால் நன்றாக கலர் பிடிக்கும். இவற்றை கலந்து இடலாம்.
கைகளில் இருந்து மருதாணி உதிராமல் இருக்க, மருதாணியில் சக்கரையும் எலுமிட்சை சாரும் கலந்து இடலாம்.
மருதாணி வைத்து அகற்றும் போது தண்ணீர் உபயோகித்தால் கலர் மங்கும். கையில் தேங்காய் ஆயில் தேய்த்தால் கலர் குறையும்.
இந்திய மருதாணி டிசைன்ஸ்,
அரபிக் மருதாணி டிசைன்ஸ்
அரபிக் மருதாணி டிசைன்ஸ்
மருதாணி கலவை செய்முறை:
மருதாணி பவுடர், யூக்கலிப்டஸ் ஆயில், எலுமிட்சை சாறு, சக்கரை சாறு, போதுமான தண்ணீர்.
மருதாணி பவுடரை மஸ்லின் துணி அல்லது துப்பட்டா துணியால் இரண்டு அல்லது மூன்று முறை நன்கு சலித்தால் நல்ல மெருதுவான மருதாணி பவுடர் கிடைக்கும். ஒரு கப்பில் மருதாணி பவுடருடன் மேற்சொன்னவற்றை கலந்து, ஒரு பக்கமாகவே அடித்து கலக்கவும். இதுபோல் அடிக்கடி செய்யவும். இந்த மருதாணி கலவையை அரை அல்லது ஒரு மணி நேரம் ஊறவைக்கவும். பின்பு கோனில் இதை திணித்து கூர்மையான முனையை சிறிதாக கட செய்து மருதாணி போட ஆரம்பிக்கவும்.
Latest Arabic Mehndi or Maruthani Designs
மருதாணி நல்ல கலர் பிடிக்க மருதாணி ஆயில் மற்றும் கிராம்பு தைலம் போன்றவை உடலுக்கு சூடு சூடு கொடுக்க கூடியவை. அதனால் நன்றாக கலர் பிடிக்கும். இவற்றை கலந்து இடலாம்.
கைகளில் இருந்து மருதாணி உதிராமல் இருக்க, மருதாணியில் சக்கரையும் எலுமிட்சை சாரும் கலந்து இடலாம்.
மருதாணி வைத்து அகற்றும் போது தண்ணீர் உபயோகித்தால் கலர் மங்கும். கையில் தேங்காய் ஆயில் தேய்த்தால் கலர் குறையும்.
Latest simple Mehandhi/Maruthani Designs
Latest Arabic Mehndi or Mehandi or Maruthani Designs
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.